Kaupallinen sisältö - Säännöt ja ehdot voimassa - 18+

Beverly

Monet hakevat viinaa Tallinnasta pakettiautolla, autolla tai raahaten. Saa matkan ja säästää samalla vähän viinarahaa. Eikö Suomessa voisi kokeilla pientä markkinointikikkaa, vai eikö politiikot tästä tykkää? Ai mikä kikka? No mun idea on tämä:

Suomessa alkoholijuomien veroprosentti on todella korkea, jonka takia viina on kallista. Verotus ei ole ihan yksinkertaista enkä siitä enempää nyt kirjoita, mutta lisätietoja löysyy esim. Wikistä: http://fi.wikipedia.org/wiki/Alkoholivero

Otan kuitenkin esimerkin ja valitsen siihen oluen. Sitä varmaan Suomessakin joskus juotu? Oluen vero Suomessa / litra riippuen prosenteista on n. 1,50€ / litra. Ruotsissa alle euron ja Virossa 0,30c. Vääristää tietenkin kilpailua ja näin voimme sanoa Suomessa, että emme tuo juoppoja vaan tuemme Viroa ja juoppojen matkustelua sinne. Samalla siellä ostetaan muuta ja käydään vähän ravintolassa. Eihän me taloutta haluta Suomessa kuntoon? Alkoholin litkiminen on tosin ongelma Suomessa, mutta onko tämä ratkaissut ongelman.. ei. Onko alkoholiongelmia enemmän maissa, joissa alhaisempi veroprosentti? Ei.

Juoppoja en minäkään halua tukea, joten pidetään veroprosentti korkeana. Kuitenkin, eikö voitaisi yrittää saada suurempi siivu tuloista Suomelle näistä juomista, jolloin voisimme vaikka käyttää rahat alholistien hoitoon?

Vihdoinkin ideaan.

Lasketaan alholiveroa, mutta ei edes Ruotsin tasolle. Markkinoidaan tätä. “Laskimme alkoholiveroa Suomen taloutta ajatellen, jotta saisimme suuremman osan Suomelle alkoholijuomien myynnistä”. Tämä olisi selvä signaali siitä, mitä toivomme ja moni saattaisi ostaa Suomesta juomat, sillä nythän Alkoa vältellään jopa protestina kun mahdollista. Hintaero olisi edelleen selvästi Viron eduksi, mutta oikeanlainen markkinointi ja alennus on joskus oikeaa hintaa tärkeämpää.

Tiedän, että asia ei ole näin yksinkertainen. Ajatuksia vain.

Kuva vie Thrills casinolle: “Käyttäjiä hemmotellaan Tervetuliaispaketilla, joka sisältää €300 extraa sekä 50 ilmaiskierrosta Starburst peliin!” Nämä jaat muut tarjoukset ylävalikosta!
18+   Peluuri

Vihjemedia.com 2014-2020 | Sivustokartta | Evästeet | Tietosuojakäytäntö