Dinamo Brest – Shakhter Soligorsk 25.4. klo 19.00

Jalkapallon Valko-Venäjän Valioliigassa pelataan tulevana lauantaina kaksi ottelua, joista jälkimmäisessä toisistaan mittaa ottavat Valko-Venäjällä viime kaudella mestaruutta juhlinut Dinamo Brest ja myös kuluvalla kaudella yksi kärjen parhaista haastajista Shakhter Soligorsk. Dinamo Brestin ja Shakhter Soligorskin kohtaaminen on varmasti yksi Valko-Venäjän Valioliigan ensimmäisten kierrosten eniten odotetuista välienselvittelyistä. Viime kaudella Dinamo Brest pääsi siis juhlimaan sarjan mestaruutta saamalla 30 kierroksella komeat 75 pistettä ja häviten vain yhdellä kierroksella. Isännät tekivät yhteensä 70 maalia. Shakhter Soligorsk oli viime kaudella sijalla kolme ja sai 10 pistettä kotijoukkuetta vähemmän.

Dinamo Brest ja Shakhter Soligorsk ovat pelanneet vastakkain vuodesta 2019 alkaen neljä kertaa. Viime vuonna Dinamo Brest ja Shakhter Soligorsk kohtasivat toisensa ensin kesäkuussa, jolloin miehistöjen taisto meni ilman osumia. Seuraava kohtaaminen oli tiedossa marraskuussa, jolloin paremmuutta ei taaskaan saatu. Kamppailussa tuli sentään kaksi osumaa. Kuluvan vuoden aikana ryhmät ovat pelanneet vastakkain Valko-Venäjän Super Cupissa ja kotimaan toisessa cupissa. Molemmissa otteluissa Dinamo Brest oli parempi kahdella maalilla. Jälkimmäisessä ottelussa ei ehditty tosin vielä ratkaista mitään, sillä välierissä on toinen kohtaaminen. Kuluvan vuoden koitokset ovat olleet ennakkoon lähes tasabuukkeja.

Dinamo Brest

Dinamo Brest lähti tälle kaudelle Valko-Venäjän Valioliigan hallitsevana mestarina. Kotijoukkue pelasi viime kaudella loistavasti ja on myös tällä sesongilla yksi sarjan vahvimmista miehistöistä. Dinamo Brest on saanut viidellä ensimmäisellä kierroksella kaksi voittoa, yhden tasapelin ja kaksi tappiota. Dinamo Brest on saanut koko pistepotin vieraissa Slutskia vastaan ja kotona Isloch Minskiä vastaan. Dinamo Brest on viimeistellyt tähän mennessä kuusi maalia ja omiin on mennyt viisi osumaa. Kotijoukkueella oli sarjan alussa vaikeuksia käynnistymisen kanssa, josta hyvänä osoituksena vähämaalinen pistejako Smolevichia vastaan. Hallitseva mestari voitti kuitenkin heti toisella kierroksella yllä mainitusti Slutskin.

Dinamo Brest on pelannut kahden ensimmäisen kierroksen jälkeen yllättäen tappiollisesti Slavia Mozyria vastaan, voitollisesti kahdella maalilla siis Isloch Minskista ja tappiollisesti maalilla Vitebskiä vastaan. Dinamo Brest kärsi viimeksi yllättävän tappion Vitebskiä vastaan, mutta pistejako olisi kuvannut ottelun tapahtumia paremmin. Isännät joutuivat pelaamaan edellisellä kierroksella viimeiset reippaat viisi minuuttia kahden alivoimalla, jolloin myös syntyi kamppailun ainokainen. Vastustaja sai viimeisillä minuuteilla rankkarin ja onnistui maalinteossa. Dinamo Brest oli tehnyt ottelua edeltäneellä kierroksella kolme maalia, mutta tappio selvästi heikompaa nippua vastaan olisi silti saanut jäädä väliin.

Dinamo Brestin alku uudelle kaudelle on ollut samaan aikaan hyvä ja pikkuisen vaisu. Kotijoukkue on saanut useampia hyviä onnistumisia, mutta ensimmäisen kierroksen kaltaisia yllättäviä epäonnistumisia on myös ehtinyt ilmaantua. Dinamo Brest on varsinkin kotonaan Valko-Venäjän mittapuulla erittäin vaikeasti kaadettavissa, mutta vielä toistaiseksi ratkaisuvoiman kanssa on ollut haparointia. Kotijoukkue omaa hienot puitteet tavoitella myös tällä kaudella vahvaa menestystä, ja vaikka esimerkiksi viimeksi koettiin yllättävä tappio, sinivalkoisilla on kaikki avaimet päästä pian takaisin menestyksen pariin. Dinamo Brest on tehnyt kotonaan kahdessa edellisessä kilpailullisessa ottelussaan yhteensä viisi maalia.

Shakhter Soligorsk

Shakhter Soligorsk on saanut viidellä ensimmäisellä kierroksella yhden voiton, kaksi tasapeliä ja kaksi tappiota. Vierasjoukkue pelasi ensimmäisellä kierroksella yllättäen tappiollisesti Torpedoa vastaan. Kamppailussa tehtiin yksi maali ja se viimeisteltiin viimeisten hetkien aikana. Miehistö pelasi seuraavaksi voitollisesti kahdella maalilla Gorodejaa vastaan. Seuraavalla kierroksella vastassa ollut Neman olisi ollut ennakkoon hyvin kaadettavissa, mutta ottelu meni ilman osumia. Shakhter Soligorsk on pelannut kahdella edellisellä kierroksella maaleitta Smolevichia vastaan ja tappiollisesti maalilla Slutskille. Miners on pelannut Valko-Venäjällä tuoretta kautta voitollisesti vain yhdessä taistossa. Se on varmasti yllättävää. Vierailla varsinkin maalinteon kanssa on ollut tuskaa. Siitä hyvä esimerkki tuli myös viimeksi.

Shakhter Soligorsk on myös kuluvalla kaudella yksi Valko-Venäjän Valioliigan paremman pään miehistöistä, vaikka kyseessä ei ole kuitenkaan yksi sarjan vahvimmista ehdokkaista pelaamaan mestaruudesta. Shakhter Soligorsk oli viime kaudella yllä mainitusti sijalla kolme, eikä tällä kaudella tavoitetta ole syytä laskea ainakaan kohti laskua. Vierasjoukkue on pelannut ensimmäiset viisi kierrosta alle oman tasonsa, sillä miehistön pelaaminen on näyttänyt yllättävän ponnettomalta ja heikolta. Toisaalta yksi voitto tekisi keltapaitojen itseluottamukselle varmasti hyvää ja saisi avattua monia lukkoja. Tekeminen on ollut vaisua, mutta vieraiden perustaso ja materiaali ovat laadukkaita. Shakhter Soligorsk on pelannut silti viimeiset neljä kilpailullista otteluaan voitoitta ja tehnyt niissä yhteensä yhden osuman.

Shakhter Soligorsk kärsi edellisellä kierroksella tappion siis Slutskia vastaan, vaikka Miners olisi ansainnut kamppailusta huomattavasti enemmän. Kotijoukkue kärsi viimeksi heikosta onnesta, sillä tapahtumien valossa numerot olisivat saaneet olla jotain muuta. Toisaalta vastustajan hankkima voitto kuvasi hyvin keltapaitojen vaikeuksia. Sentään edellisessä ottelussa pelaaminen oli sen verran hyvää, että sen valossa olisi ansainnut tulla menestystä. Toisaalta ratkaisuvoiman kanssa oli taas hankalaa. Maalinteossa ei onnistuttu edes toisen puoliajan alussa tulleesta rankkarista. Maalinteossa onnistuttiin omalle ryhmälle vasta kamppailun lopussa, mutta sekin meni vastustajan pelaajasta. Taistossa saatiin pelata noin 40 minuuttia miehen ylivoimalla. Siitä huolimatta maalinteon osalta oli jälleen kovin vaikeaa.

Arvio ottelusta Dinamo Brest – Shakhter Soligorsk ja kertoimet

Dinamo Brestin ja Shakhter Soligorskin kohtaaminen on varmasti kuluvan viikon kiinnostavin Valko-Venäjällä pelattava ottelu. Kamppailussa toisensa kohtaavat kaksi laadukasta miehistöä, jotka taistelevat kykyjensä valossa sarjassa jälleen hienoista sijoituksista. Perustasoltaan kotijoukkuetta on pidettävä hippasen parempana nippuna, mutta ryhmille ei saa varsinaista tasoeroa. Kummankaan ryhmän ensimmäiset viisi kierrosta eivät ole olleet mitään erikoisen vahvoja ja se koskee varsinkin Shakhter Soligorskin tilannetta. Vierasjoukkueella on potentiaalia ja osaamista selvästi nähtyä parempiin suorituksiin. Minersin maalinteko on tulevissa otteluissa ja heti ensi viikonloppuna kiinnostuksen kohteena. Keltaiset eivät ole ehtineet tehdä vielä tänä vuonna osumaa isäntien verkkoon.

18+   Peluuri

Vihjemedia.com 2014-2020 | Sivustokartta | Evästeet | Tietosuojakäytäntö