Euro Hockey Tour ennakko

Jääkiekon Euro Hockey Tour jatkuu Suomen osalta tulevana torstaina ja lauantaina, kun Leijonat pelaavat kahdessa harjoitusottelussa Tshekkiä vastaan. Leijonat ja Tshekki pelaavat siis keskenään torstaina ja lauantaina, ja Venäjän sekä Ruotsi pelaavat keskenään omat kamppailunsa myös torstain ja lauantain aikana. Euro Hockey Tourilla valmistaudutaan pian alkaviin MM-kisoihin, jotka pelataan Moskovassa ja Pietarissa.

Kärppien vahvuudessa Liigan pronssia voittaneet Sebastian Aho, Lasse Kukkonen ja Mika Pyörälä nähdään Leijonien kokoonpanossa. Myös JYPin Joonas Nättinen liittyy sinivalkoisten joukkueeseen mukaan. NHL:stä leirityksestä mukaan saadaan puolestaan Markus Granlund ja Leo Komarov. Etenkin jälkimmäisenä mainitun pelaajan merkitys joukkueelleen on mielenkiintoista päästä näkemään loukkaantumisongelmien jälkeen.

Suomen joukkue uudelle leiriviikolle:

Maalivahdit:
Juha Metsola (Amur Habarovsk)
Mikko Koskinen (SKA Pietari)
Eero Kilpeläinen (KalPa)

Puolustajat:
Rony Ahonen (Lukko)
Juuso Hietanen (Dynamo Moscow)
Topi Jaakola (Jokerit)
Tommi Kivistö (Avtomobilist Jekaterinburg)
Lasse Kukkonen (Kärpät)
Mikko Lehtonen (KooKoo)
Ilari Melart (Luleå HF)
Atte Ohtamaa (Jokerit)
Anssi Salmela (Brynäs IF)
Jesse Virtanen (Lukko)

Hyökkääjät:
Sebastian Aho (Kärpät)
Antti Erkinjuntti (Pelicans)
Ilari Filppula (Modo Hockey)
Markus Granlund (Vancouver Canucks)
Teemu Hartikainen (Salavat Julajev Ufa)
Pekka Jormakka (Jokerit)
Leo Komarov (Toronto Maple Leafs)
Jarno Koskiranta (SKA Pietari)
Jarkko Malinen (KooKoo)
Joonas Nättinen (JYP)
Mika Pyörälä (Kärpät)
Aleksi Saarela (Ässät)
Jere Sallinen (Jokerit)
Tomi Sallinen (Djurgårdens IF)
Max Wärn (HK Sochi)

Suomi on pelannut huhtikuun aikana neljä ottelua, joista kaksi käytiin Slovakiaa vastaan ja kaksi viimeisintä puolestaan Norjaa vastaan. Leijonat voittivat kamppailuista jokaisen ja varsinkin Norjaa vastaan sinivalkoisilta löytyi ratkaisuvoimaa leveältä osastolta. Toisen erän ensimmäinen kymppi oli Kari Jalosen joukkueelta pelillisesti erittäin hyvää tekemistä. Tuolloin Mikko Lehtonenkin viimeisteli maajoukkueuransa avausmaalin.

Mikko Koskinen torjui Norjaa vastaan ensimmäisessä kamppailussa nollapelin pysäytettyään kaikki lähes 30 kiekkoa. Kun palataan ajassa hieman taaksepäin juuri tuohon hetkeen, Koskinen oli torjunut edellisen kerran tolppien välissä vajaat kolme viikkoa sitten KHL:ssä. Leijonien maalilla pelasi viimeksi puolestaan Juha Metsola.

Tshekki matkustaa harjoitusotteluihin Suomen vieraaksi pelattuaan edellisen kerran kaksi kertaa Sveitsiä vastaan. Ensimmäisellä kerralla Tshekki hävisi niukasti numeroin 3-2 ja jälkimmäisellä kerralla he voittivat jatkojen päätteeksi numeroin 1-2. Ensimmäisessä ottelussa kakkosketjussa pelannut Lukas Kaspar onnistui tuolloin maalinteossa yhdessä nelosketjussa pelanneen Robert Kousalin kanssa. Jälkimmäisessä kamppailussa Tshekin maaleista Petrk Holik ja jatkoajalla onnistunut Tomas Vincour.

Myös Tshekki peluutti Sveitsiä vastaan kahta eri maalivahtia. Ensimmäisessä ottelussa tolppien välissä seisoi Jakub Kovar, joka pelasi kuluvalla kaudella KHL:ää Avtomobilist Jekatenburgin vahvuudessa. Puolestaan toisessa kamppailussa Tshekin maalivahtina toimi Pavel Francouz, joka pelasi viime kaudella Extraliigaa, mutta nyt jo KHL:ää.

Suomen päävalmentajana toimii vielä hetken aikaa Jalonen, joka jättää Leijonien käskijän tehtävän MM-kisojen jälkeen. Hänen paikkansa tulee ottamaan Kärpissä erinomaista työtä tehnyt Lauri Marjamäki, jota on pidetty edelliset vuodet sinivalkoisten tulevana päävalmentajana. Myös Jalosen tulevaisuus on tiedossa, sillä hän toimii ensi kaudella yhdessä Ville Peltosen kanssa sveitsiläisseura SC Bernissä.

Leijonien ja Tshekin välisiä otteluita on mahdollista päästä hyvin paikan päälle seuraamaan, sillä torstaina kamppailu pelataan Oulussa ja lauantaina näyttämönä toimii puolestaan Kouvolan jäähalli. Myös Yle välittää ottelut suorina lähetyksinä.

Pitkävetovihjeet torstaille:

18+   Peluuri

Vihjemedia.com 2014-2018 | Sivustokartta | Evästeet