FC Minsk – Neman Grodno 15.5. klo 18.00

Jalkapallon Valko-Venäjän Valioliiga jatkuu tulevana perjantaina kahden ottelun kattauksella. Valko-Venäjän Valioliigan yhdeksännen kierroksen ensimmäisessä ottelussa yhteen iskevät FC Minsk ja Neman Grodno. FC Minsk on saanut kahdeksalla ensimmäisellä kierroksella kolme voittoa, yhden tasapelin ja neljä tappiota. FC Minsk on pelannut kahdella edellisellä kierroksella tappiollisesti kolmella maalilla Torpedoa vastaan ja vähämaalisen pistejaon Gorodejan kanssa. Neman Grodno on saanut tähän mennessä kaksi voittoa, kaksi tasapeliä ja neljä tappiota. Neman Grodnolla on alla lähiajoilta tappiot BATE Borisoville ja Rukh Brestille. Miehistöt ovat esiintyneet edellisen kerran torstaina ja perjantaina.

FC Minsk ja Neman Grodno ovat pelanneet vastakkain viimeksi lokakuussa vuonna 2019, jolloin miehistöjen kohtaaminen päättyi Neman Grodnon voittoon maalein 1-0. Keltavihreiden ainokaisen viimeisteli tuolloin minskiläisten pelaaja, sillä Aleksa Vidic teki huonon onnen saattelemana taiston ensimmäisen ja viimeisen maalin. Osuma syntyi lähes heti ottelun alussa. Miehistöjen edellisessä kohtaamisessa oltiin käytännössä tasabuukin asetelmassa. Ryhmien toiseksi edellinen kohtaaminen on pelattu viime vuoden kesäkuussa, jolloin ottelu meni punasinisille numeroin 2-1. Tuolloin ratkaiseva maali viimeisteltiin noin vartti ennen kamppailun päätöstä. Ottelu oli jälleen ennakolta todella tasainen.

FC Minsk

FC Minsk on saanut kahdeksalla ensimmäisellä kierroksella yllä mainitusti kolme voittoa, yhden tasapelin ja neljä tappiota. FC Minsk pelasi kahdella ensimmäisellä kierroksella koko pistepotin arvoisesti Belshynaa ja Dinamo Minskiä vastaan. Kotijoukkue nappasi uuden kauden alussa kaksi voittoa, joten tekivät pelaajiston itseluottamukselle heti hyvää. Isännät ovat olleet ensimmäisten kierrosten jälkeen vaikeuksissa. Miehistö pelasi kolmannella kierroksella tappiollisesti kahdella maalilla Energetik-BGU:ta vastaan. Punasiniset hävisivät seuraavassa ottelussaan kolmella maalilla tasokasta BATE Borisovia vastaan. Viidennessä ottelussa koettiin tappio Rukh Brestille. Sen jälkeen saatiin edes voitto Slavia Mozyrista. Lähiaikoina on koettu selvä tappio Torpedolle ja tasattu pisteet Gorodejan kera.

FC Minskin ensimmäiset kahdeksan kierrosta ovat sujuneet kahden erilaisen tunnelman merkeissä. Kotijoukkue on pelannut yksittäisiä hienoja otteluita ja varsinkin ensimmäisillä kierroksilla isännät olivat hyviä, mutta sarjan alun jälkeen on ollut haastavaa. Varsinkin alakerran kanssa on ollut vaikeuksia. Punasinisiä vastaan maalinteossa on onnistuttu 16 kertaa ja se on sarjassa suurin lukema. Karuin esimerkki heikosta alakerrasta tuli ottelussa Torpedoa vastaan, kun omiin meni viisi osumaa. Kamppailu oli taukoon mennessä lähes ratkennut. Slavia Mozyria vastaan maalinteossa onnistuttiin itse kolmesti, mutta ilta oli numeroita tasaisempi. Lisäksi vastustajan heikosti pelannut alakerta tarjosi mahdollisuuden napata voiton. Kolmannella, neljännellä ja viidennellä kierroksella itse ei tehty osumia.

FC Minsk pelasi itsensä edellisellä kaudella juuri kympin joukkoon, eikä kuluvalla kaudella odotukset ole juuri muuttuneet. FC Minsk on ennakkoon lähellä edellisen kauden sijoitustaan, mutta paremmalla alakerralla punasinisillä olisi varmasti aitoa potentiaalia ja kykyjä taistella sijoituksista ylemmässä keskikastissa. FC Minskin on pakko saada alakertansa parempaan kuntoon, sillä nykyisin se on liian virheherkkä ja peliesitykset ovat myös liian ailahtelevaisia. Kahden laadukkaan ottelun pelaaminen putkeen on ollut vaikeaa. Minskiläisten kannalta oli sentään tärkeää, että kolmen maalittoman ottelun jälkeen kolmeen edelliseen kamppailuun maalinteossa on onnistuttu itse kuudesti. Viimeksi ottelussa saatiin olla lieviä ennakkosuosikkeja. Vladimir Khvashchinskiy on viimeistellyt FC Minskille neljä maalia.

Neman Grodno

Neman Grodno on saanut tähän mennessä kaksi voittoa, kaksi tasapeliä ja neljä tappiota. Vierasjoukkue esiintyi kahden ensimmäisen kierroksen aikana tappiollisesti maalilla Isloch Minskiä vastaan ja voitollisesti kahdella osumalla Vitebskiä vastaan. Keltavihreät pelasivat kahdella seuraavalla kierroksella maalittoman laadukkaan Shakhtar Soligorskin kanssa ja vähämaalisen pistejaon Belshynan kanssa. Tuolloin voittoon yltäminen piti olla ennakkoon hyvin saatavilla. Neman Grodno on pelannut neljän ensimmäisen kierroksen jälkeen pettymyksen merkeissä Dinamo Minskiä vastaan, voitollisesti kolmella maalilla Energetik-BGU:ta vastaan ja tappiollisesti BATE Borisovia vastaan. Lisäksi edellisellä kierroksella ehdittiin pelata tappiollisesti nousija Rukh Brestiä vastaan. Omiin meni illassa neljä osumaa.

Neman Grodno on viimeistellyt toistaiseksi aika tasan maalin ottelua kohden. Vierasjoukkueen alakerta on ollut tuloksellisesti ja myös kokonaisuutena FC Minskin alakertaa edellä. Keltavihreitä vastaan maalinteko oli ensimmäiset seitsemän kierrosta ajatellen vaikeaa, mutta sen jälkeen on ollut toinen tilanne. Omiin meni toiseksi edellisellä kierroksella kolme osumaa ja viimeksi siis neljä palloa. Toki toiseksi edellisellä kierroksella vastassa ollut BATE Borisov oli vahva ennakkosuosikki, mutta viimeksi niin merkittävät haasteet alakerrassa tulivat yllätyksenä. Ottelu alkoi kurjasti, sillä vastustaja onnistui maalinteossa jo taiston alussa. Lisäksi kaveri iski ensimmäisellä vartilla myös toisen kerran. Neman Grodnolla on ollut hyökkäyspäässä yksi pelaaja ylitse muiden, sillä Gegam Kadimyan on osunut kuudesti.

Neman Grodno oli edellisellä kaudella FC Minskin tavoin kympin sakissa, eikä miehistöille tullut pisteissä eroa itse asiassa lainkaan. Neman Grodno keräsi FC Minskin tavoin pisteitä 36 kappaletta. Vierasjoukkue oli kuitenkin pykälän paremmalla sijoituksella. Neman Grodno sai edellisellä kaudella tulosta vieraissa kuudesta voitosta ja yhdestä pistejaosta. Kuluvalla kaudella keltavihreiden sijoitusta odotetaan alempaan keskikastiin. Sijoitus kympin joukossa olisi onnistuminen. Neman Grodnolla alakerran toiminta herättää lähiajoilta FC Minskin tavoin epävarmuutta, mutta muuten ryhmän puolustus on ollut siis kunnossa. Lisäksi Energetik-BGU:n verkkoon maalinteossa onnistuttiin kolmesti.

Arvio ottelusta FC Minsk – Neman Grodno ja kertoimet

FC Minskin ja Neman Grodnon kohtaamisessa asetelmat ovat kiinnostavat. FC Minsk on ailahdellut merkittävästi, kun taas Neman Grodnon alakerta oli seitsemän ensimmäistä kierrosta selvästi lähiaikoja paremmassa jamassa. Vierasjoukkue oli varsinkin edellisellä kierroksella alakertansa kanssa yllättävän heikko. Kahdessa edellisessä ottelussa ensimmäiset noin 15 minuuttia ovat olleet vaikeaa aikaa. Molemmissa leireissä voiton ja ylipäätänsä onnistumisen saaminen tulisi tärkeään saumaan. FC Minsk sai edellisellä kierroksella pistejaon, mutta se ei ollut mikään kummoinen onnistuminen. Kamppailussa oltiin kuitenkin ennakkoon parempi porukka. FC Minsk on hippasen päälle 40 prosentin voittajasuosikki.

Voit katsoa Valko-Venäjän Valioliigan kaikki ottelut halutessasi Unibet TV:llä. Unibet TV näyttää koronaviruksen salliessa jälleen kattavasti huippu-urheilua jalkapallosta, tenniksestä, koripallosta ja paljosta muusta. Unibet TV:n katselu toimii ilman pelaamista, mutta pelitilillä on oltava vähintään sentti.

18+   Peluuri

Vihjemedia.com 2014-2020 | Sivustokartta | Evästeet | Tietosuojakäytäntö