Jääkiekon MM-kisat | USA – Slovakia

Otteluennakko USA – Slovakia

Jääkiekon MM-kisoissa pelataan tiistaina kuuden ottelun kattaus. USA kohtaa päiväkamppailussa vastaan asettuvan Slovakian. Lohkovaihe alkaa tulla myös Pietarissakin päätökseen. Yhdysvalloilla on kasassa yhdeksän pistettä ja heidän vastustajallaan kolme kappaletta vähemmän. Toki jälkimmäisenä mainitulla joukkueella olisi mahdollisuus nousta suoralla voitolla yhdeksään pisteeseen, mutta jo maalierokin on selkeästi USA:n puolella. Heidän maalieronsa on plussan puolella viiden osuman verran.

USA on liikenteeessä nuorella joukkueella. Yhdysvaltojen joukkueen suurin huomio on keskittynyt odotetusti Auston Matthewsiin, joka on MM-kisoissa valtavan huomion kohteena yhdessä Suomen Patrik Laineen kanssa. Matthewsin lisäksi suurta vastuuta on tarjottu myös Detroit Red Wingsin Dylan Larkinille. Tähän mennessä USA:n sisäistä pistepörssiä johtaakin juuri Matthews kuudella tehopisteellä. Hän on pelannut Sveitsin liigassa ja siten tehnyt hieman poikkeavan valinnan pelipaikan suhteen.

USA on erittäin luisteluvoimainen joukkue ja siinä he tekevät merkittävän eron Slovakiaan, joka oli edellisessä ottelussaan väsynyt Suomea vastaan. Tuossa kamppailussa Slovakia sinnitteli mukana toisen erän puoleen väliin saakka, mutta tietynlaista muutosta hakeva ryhmä ei ollut kaksinkamppailu- tai tappeluvalmis, mikä alkoi korostumaan selkeämmin mitä pidemmälle taisto eteni. Suomi oli alusta saakka hallitsevampi osapuoli ja pelin rytmittäminen oli Leijonillla yksi tähän asti parhaimmista.

Mikäli palaamme vielä Suomen ja Slovakian otteluun, tuossa kamppailussa erityisesti hyökkäysalueen hyökkäyspelaaminen oli se osa-alue, jossa Leijonat oli merkittävästi vastustajaansa terävämpi ja laadukkaampi. Suomelta löytyi Aleksander Barkovin kaltaisia pelaajia, jotka pystyivät vastustajan puolustusalueella sitomaan itseensä kaksikin Slovakian pelaajaa, jolloin sinivalkoiset saivat pitkiä hyökkäyksiä ja Slovakian paketti alkoi väsymään. Slovakia ei päässyt läpi Suomen puolustusvalmiudesta.

Slovakialle tappiot Saksaa ja Valko-Venäjää vastaan olivat anteeksiantattomia. Valko-Venäjää vastaan heille tarjottiin voittoa kaksin käsin, mutta rakennemuutokseen pyrkivä joukkue ei osannut käsitellä niitä paineita ja ennakko-odotuksia, joita edellämainittujen vastustajien kaatamiseen tarvittiin. Oli etukäteen selvää, että Slovakia olisi tarvinnut yhtä monta voittoa Saksaa ja Valko-Venäjää vastaan, sillä Suomea tai Kanadaa vastaan ei olisi tarjolla välttämättä pistettäkään – maaliero niistä 0-10.

Vaikka Slovakian hyökkäysalueen peliesitys oli Suomea vastaan kokonaiskuvassa vaisu, vielä suuremmat huolenaiheet liittyvät puolustustukseen. Slovakian puolustuksen piti olla ennen MM-kisoja se osa-alue, jota pidettiin ryhmän vahvuutena. Heillä on alakerrassaan runsaasti kokoa yhdistettynä kiekolliseen osaamiseen ja esimerkiksi Martin Marincin ja Andrej Sekera saapuivat Pohjois-Amerikasta maansa käyttöön. Myös Dominik Granak ja Michal Sersen ovat olleet Slovakialle tärkeitä palasia.

USA:n kannalta avainasemassa on valmistautuminen, mikä Saksaa vastaan epäonnistui. Vaikka esimerkiksi laukaisutilastoissa Yhdysvallat oli selkeästi parempi, ensimmäinen erä oli Saksalta erinomainen. USA:n avainpelaajat harmittelivat, että keskittyminen nopeaan ja työteliääseen pelaamiseen jäivät kovin vajavaiseksi, mutta osa tappiosta on laitettava siis valmistautumisen piikkiin. USA:nkin on kerättävä Slovakiaa enemmän pisteitä, jotta jatkopaikka siis varmistuisi.

Pitkävetovihjeet otteluun:

18+   Peluuri

Vihjemedia.com 2014-2020 | Sivustokartta | Evästeet | Tietosuojakäytäntö