Mestarien liigan jännittävä lohko B

OTTELUENNAKOT MESTARIEN LIIGA LOHKO B

Jalkapallon Mestarien liigassa pelataan keskiviikkona kahdeksan ottelun mittainen kattaus. Lohko B lukeutuu maailman kovimman seurajoukkuekilpailun mielenkiintoisimpien seurattavien joukkoon, sillä kyseisessä lohkossa vielä kaikki ovat täysin avoinna. Lohkon joukkueet ovat englantilainen Manchester United, hollantilainen PSV, venäläinen TsSKA Moskova ja saksalainen Wolfsburg. Keskiviikon kierroksella PSV matkustaa Manchester Unitedin vieraaksi ja TsSKA Moskova isännöi Wolfsburgia. Heidän välinen kohtaaminen alkaa keskiviikkona jo kello 19.00.

Lohko B:ssä kärkipaikkaa pitää hallussa Manchester United, jolla on kasassa seitsemän pistettä. Englantilaisseura lähti lohkoon suurimpana voittajasuosikkina. Lohkossa toisena on PSV, joka on napannut kuusi pistettä. Saman pistemäärän on saavuttanut Wolfsburg. Lohkon häntäpäätä pitää TsSKA Moskova, jolla on kasassa neljä pistettä. Kuitenkin myös venäläisseuralla on vielä mahdollisuus edetä pudotuspelivaiheeseen.

Illan ensimmäisessä lohko B:n ottelussa TsSKA Moskova tarvitsee pisteitä, jotta jatkoonpääsy olisi realistista. Myös vierasjoukkueena oleva Wolfsburg on sen edessä, että Venäjältä olisi saatava pisteitä. Saksalaisseura voitti joukkueiden ensimmäisen kohtaamisen lukemin 1-0. Tuossa ottelussa paremmuudesta ei ollut epäselvyyttä, sillä Bundesliigajoukkue hallitsi palloa noin 60-prosenttisesti luoden lähes parikymmentä maalintekoyritystä. TsSKA Moskova onnistui luomaan yli puolet vähemmän maalintekoyrityksiä ja laukauksia kohti vastustajan maalia vain kolme kappaletta.

Pelivireeltään TsSKA Moskova on todella heikossa kunnossa, sillä kaikki kilpailut mukaanlukien viisi edellistä ottelua ovat tuottaneet venäläisseuralle ainoastaan yhden voiton. Kotijoukkue on tällä hetkellä neljän ottelun mittaisessa tappioputkessa. Puolestaan Wolfsburg kaatoi Bundesliigan edellisellä kierroksella Werder Bremenin vaatimattomasti maalein 6-0. Tuossa kamppailussa vihreävalkoiset onnistuivat luomaan yli parikymmentä maalintekoyritystä halliten myös palloa 62-prosenttisesti. Ricardo Rodriguezin poissaolo on selkeä takaisku Wolfsburgille. Julian Draxler on ollut puolestaan sivussa sen takia, sillä hän sai punaisen kortin ottelussa Mainzia vastaan.

Lohko B:n illan jälkimmäisessä ottelussa Manchester United kohtaa kotonaan PSV:n. Joukkueiden ensimmäisessä kohtaamisessa hollantilaisseura oli hieman yllättäen parempi numeroin 2-1. Tuossa kamppailussa englantilaisjoukkue oli todellisuudessa ryhmistä huomattavasti parempi. Esimerkiksi pallonhallinta oli lähes 65-prosenttisesti punaisten eduksi. Toisekseen maalintekoyrityksiä Manchester United pystyi luomaan 17 kappaletta, kun taas PSV onnistui luomaan ainoastaan kuusi maalintekoyritystä. Ensimmäisellä puoliajalla hollantilaisseura ampui kohti vastustajan maalia vain kerran.

Manchester United kuin myös PSV ovat tällä hetkellä erinomaisessa pelivireessä. Kotijoukkue on saalistanut kolmeen edelliseen otteluun yhtä monta voittoa, kun taas hollantilaisseura on voittanut viidestä viime kamppailusta kolme taistoa. Manchester Unitedille on viimeistelty neljään edelliseen otteluun ainoastaan yksi maali, ja viime kierroksellakin Watfordia vastaan heidän hyökkäyspelaaminen oli ensimmäisellä jaksolla täysin tukossa. Watford onnistui luomaan ensimmäisellä jaksolla ainoastaan kaksi maalintekoyritystä. Mikäli Bastian Schweinsteiger ja Morgan Schneiderlin ovat pelikunnossa, Manchester United on selkeä ennakkosuosikki. Kotijoukkueen osalta pahimmat poissaolijat ovat Anthony Martial, Wayne Rooney ja Michael Carrick.

Huomioitavaa..

18+   Peluuri

Vihjemedia.com 2014-2020 | Sivustokartta | Evästeet | Tietosuojakäytäntö